Skogsbad

Skogsbad, eller Shinrin Yoku, kommer från japanskan och innebär att man badar sina sinnen i skogens atmosfär. En upplevelse som kombinerar skog, sinnlig närvaro och långsamhet. Forskning visar att skogsbad är stressreducerande, stärker vårt immunsystem och ger ökat välmående. Skogsbad ger oss möjlighet att sakta in, öppna upp våra sinnen och uppleva det vi vanligtvis missar när vi springer för fort. En möjlighet att komma naturen nära och alla våra sinnen får ta emot naturens intryck. I skogen får du vila från stimuli och krav och känna dig delaktig i något större. Under ett skogsbad stannar vi upp, både i tempo och tanke. Vi känner, lyssnar till och sjunker in i det skogliga rummet på ett sätt som är djupt återhämtande för vår överbelastade hjärna. 
Ett skogsbad varar 1,5-3 timmar och kan avslutas med en te-ceremoni i naturen.

Skogsbad, eller Shinrin-Yoku har sitt ursprung i Japan och betyder ungefär att ”bada sina sinnen i skogens atmosfär”. Under 80-talet var det många i Japan som mådde dåligt på grund av stress och för hög arbetsbelastning samt att de vistades i alltför urbana miljöer. Man började då ett folkhälsoprojekt där människor fick kravlösa skogsvistelser utskrivna på recept. Numer finns ca 100 anlagda skogsbadsleder i Japan och de ligger i framkant inom forskningsfältet kring ämnet skogsbad.

För företagsgruppen eller kompisgänget erbjuder jag olika slags upplägg beroende på önskemål och behov. Jag är mobil och erbjuder dessa tjänster om ni finns på en lämplig plats. Det går också fint att boka in sig här på gården för ett enstaka tillfälle.