Wise Women Retreat 1-3 september 2023

Järvsö-Retreat-Yoga-Natur-Hälsa-Skogsbad
Järvsö-Retreat-Yoga-Natur-Hälsa-Skogsbad
Järvsö Retreat
previous arrow
next arrow

Vila, Våga, Väx Retreat – Under denna helg erbjuds du en plats bortom omvärldens brus och in i systerskap och innerliga samtal. Här får du möjlighet till återhämtning och ett tillfälle att hitta tillbaka till din kraft genom gemenskap och närvaro. En möjlighet att fokusera på självkärlek och lyssna till din innersta längtan, inneboende vishet och röst. Vilka är dina behov? Vad längtar du efter? Vad behöver du för att växa dig starkare?

Vi guidar dig genom yinyoga, meditationer och reflektioner. Under vår helg tillsammans jobbar vi både enskilt men också tillsammans med olika uppgifter och kring frågor som vi reflekterar över. Det kommer finnas tid för att på egen hand arbeta kring frågeställningar och du som deltagare får en vacker anteckningsbok vid din ankomst för att skriva ner de tankar som ofta dyker upp när det inre bruset skingras.

Du bestämmer själv hur mycket du vill dela i våra cirklar. Vi kommer att vara ute och njuta av naturen och bada våra sinnen i skogsbad och vandra i tystnad. Vi har en hjärtöppnande kakao-ceremoni och hittar till rörelseglädje genom prestationsfri dans. Det kommer också att finnas tid för samtal och att bara vara. Det finns en badplats på gångavstånd för den som vill bada. Denna helg genomsyras av innerlighet, tillit och ger oftast en djupare förståelse, kring både sig själv och andra. Ett kravlöst mellanrum för den som behöver hämta andan.

Under denna tid vi har tillsammans erbjuder vi en mobil-detox. Njut av chansen att få vila från er ständiga följeslagare. Det gör stor skillnad, tro oss! Vi erbjuder både foton från helgen och fungerar som nödkontakt med våra telefoner på gården. Detta rekommenderas starkt och har varit oerhört uppskattat av tidigare grupper, så ta tillfället till en mobil-detox!

Vi som håller spacet och vägleder er genom helgen är Mia Berndes och Frida Svensk.
Mia har under många år utforskat det mer själsliga spektrat av oss människor och har gått från träningsinstruktör och utbildad dansare till att titta mer inåt. Hon är utbildad Yin Yogalärare vid Arboga Yinyoga Akademi samt instruktör för att hålla guidade skogsbad. Mia är också utbildad inom coaching, ledarskap, och professionella samtal. Hon har en bakgrund inom beteendevetenskap och arbetar med metoden Dans för hälsa för att stärka människors psykiska hälsa.

Frida har ett djupt och gediget intresse för hälsa och välbefinnande och har djupdykt i de otaliga vägar och metoder som finns för att nå dit. I hennes utforskande har hon samlat på sig en hel del erfarenhet och även några yrkestitlar som; legitimerad kiropraktor, diplomerad kinesiolog, undersköterska och hälsokostrådgivare. Hon ser sig själv som en facilitator i självläkning där hon försöker få med alla delar i läkningsarbetet och omsorgen. Kropp, sinne, själ och ande.

Kvinna i Yinyoga position under Wise Woman Retreat i Järvsö. Hon har händerna i golvet och står på ett knä.

Vad du kan förvänta dig:
En stark känsla av systerskap och tillhörighet
En bra grogrund för självmedkänsla
Större tillgång till din andning
Stillhet, reflektion och utveckling
En djupare kontakt med naturen
Skratt glädje & tårar,
i en tillåtande samvaro med systrar Återhämtning

Cacaocermoni under Wise Woman Retreat i Järvsö. En fat med ett ljus och koppar runt fatet.

Här finns nybäddade sängar, handdukar, yogamattor, filtar, kuddar och yogablock.
All mat är vegetarisk och det finns alltid fri tillgång till kaffe te och frukt. Ingen alkohol serveras under helgen.
En av dagarna äter vi mat utomhus i skogen.
Ni bor i delade rum (ett enkelrum finns) det finns två toaletter och en dusch.

SCHEMA (Preliminärt, kan komma att ändras)

Fredag 13/9

Incheckning från kl 15.00
17.00 Välkomstcirkel och vägledd meditation för att landa tillsammans
Middag
Yin yoga och reflektionsuppgifter

Lördag 14/9
Mjukt och flödande morgonpass med fokus på vårt lymfsystem.
Frukost
Vandring- skogsbad- lunch i det fria
Dans som passar alla, rörelseglädje och gemenskap utan krav på prestation.
Yin yoga
Middag
Cacaoceremoni-en stund då vi öppnar våra hjärtan för oss själva och inför varandra genom intentioner, breathwork och mjuka sinnen genom självkärlek.

Söndag 15/9
Morgonpromenad i tystnad
Yinyoga och meditation med fokus på självkärlek
Brunch
Sharing och avslutningscirkel
Hemfärd

Start och sluttider är anpassade efter tåget och hämtning och lämning vid tåget kan ordnas.
Under helgen finns tid inlagt för vila och reflektion.

Din investering för helgen inklusive allt är 4950 kr

Flera kvinnor sitter framför en eld utomhus under Wise Woman Retreat i Järvsö. Utsikt över Bodasjön.
Frukostskålar med färska bär och ätbara blommor under Wise Woman Retreat i Järvsö.
Flera kvinnor sitter på golvet runt ett fat med ett tänt ljus. Pågår en cacaocermoni under Wise Woman Retreat i Järvsö.

”Under Vila, Våga, Väx helgen kunde jag äntligen stänga av mitt brusande livspussel och lyssna inåt. Vad är egentligen viktigt i mitt liv? Så välkomponerat program hela helgen, både inne i studion och ute i magiskt vacker natur. Älskade alla Mias pass men mina favoriter var yinyogan och skogsbadet! Gruppen var trygg och omfamnande och det kändes som jag lämnade Järvsö stärkt, utvilad och påfylld av kärlek – både till andra och mig själv.”